Talán Genfben leplezi majd le a Jaguar új csúcsmodelljét, az F-Type SVR elnevezésű sportkocsit, amelynek azonban idő előtt kikerült az internetre a prospektusa, így hivatalos képekkel és információkkal is rendelkezünk már róla.

A legnagyobb változás annak köszönhető, hogy továbbfejlesztették az 5,0 literes lökettérfogatú, kompresszoros V8-ast, amelynek immár 575 LE/700 Nm a teljesítménye. Ez a 25 lóerős gyarapodás elsőre nem tűnik soknak, pedig rengeteg módosítást követelt: nagyobbak lettek a légbeömlők az első lökhárítóban, a motorháztetőre is szellőzőnyílásokat vágtak a hőháztartás javítása érdekében.

A nyolcfokozatú, automatikus váltóval és összkerékhajtással szerelt Jaguar F-Type SVR 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre, a kupé 322, a kabrió 312 km/órás csúcssebességet tud elérni. A futóműben 20 colos kovácsolt alufelnik, és Pirelli P Zero abroncsok jelentik az újdonságot, illetve az elektronikusan vezérelt zárású hátsó differenciálmű, a fékrendszert is nagyobb teljesítményűre cserélik. Májusban már megvásárolható lesz a jelenkor legerősebb Jaguarja, úgyhogy a hivatalos leleplezésre se kell már sokat várnunk.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!