A Rolls-Royce márkanév tulajdonosa, a hajtóműgyár készítette el legújabb luxusyacht-tanulmányát, amellyel a legújabb fejlesztéseire akarja felhívni a figyelmet. A környezetvédelem mellett a nagyobb hatótávolság miatt érdekli a szupergazdagokat a hibrid hajtás, amelyet jelen esetben földgázas belső égésű motorral valósítottak meg a Crystal Blue nevű yachtnál, és annak kísérőhajójánál, a Blue Shadow-nál.

Elektronikus felügyelettel és a fő- és az első segédhajtóművek működtetésével a horgony leengedése nélkül tud egy helyben maradni a Crystal Blue. A fejlett elektronikai rendszernek köszönhetően már nincs szükség hagyományos értelemben vett hídra, azt egyszerű szobaként valósították meg. A 62 méter hosszú Crystal Blue 12 fős személyzettel rendelkezik, és 12+ utas kiszolgálására van felkészítve, műanyag vagy alumínium hajótestettel is megvalósítható. A 42 méter hosszú Blue Shadow kísérőhajó távirányítható a Crystal Blue hídjáról, ezen valósították meg a helikopterleszállót, a raktárakat vagy épp az extra üzemanyagtartályt – a két hajó egy feltöltéssel 4400 tengeri mérföld távolságra képes eljutni, az utazósebesség 20 csomó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!