Vannak, akiknél már a „sima” önvezető autók is kiverik a biztosítékot, és van is benne valami, hiszen egy teljesen robotvezérelte kocsiba beülni akkor is kockázatos üzem, ha a technológia rohamosan fejlődik. A roboszkeptikusok most takarják el a szemüket, mert megérkezett a műfaj extrém verziója, az önvezető autóversenyzés.

A teljesen bizarr ötlettel a Roborace nevű, most indulóban lévő versenysorozat állt elő: igen, itt arról van szó, hogy önvezető kocsik versenyeznének egymással. Aki a motorsportokat sem tartja igazi sportnak, az itt most minden bizonnyal be is csukta az internetet.

Akik még velünk vannak, azoknak néhány alapinformáció: a Roborace a 2016-17-es szezonban indult volna, de erről lekéstek – működőképes versenyautó-modellt októberben kellett volna bemutatniuk egy nyilvános teszten, de az sem sikerült. November elején tudtak csak előrukkolni vele. Az új versenysorozat beindításának nehézségeit videósorozat mutatja be, melynek legújabb epizódja a tesztkocsit első köreit kísérte végig. Az autóba beültettek egy hús-vér pilótát is, aki egy darabig maga kormányoz, aztán bekapcsolják a robotot, a vezető elengedi a kormányt, bennünk meg meghűl a vér.

Hajmeresztő.