Huszonöt évvel ezelőtt úgy vezette be a piacra az akkor épp aktuális Range Rovert az importőr, hogy egy nyolc autós konvojjal végighajtottak az észak-amerikai Nagy Vízválasztón. Ezt a túrát most aktuális autókkal újrajátsszák, annyi különbséggel, hogy most tehetős ügyfelek fizethetnek be  a nagy utazásra.

De ez nem minden, hiszen a Land Rover forgalmazója megbízást adott egy, az eredeti túrán résztvevő autó pontos utánzatának elkészítésére. Az egyedi megjelenésű, 1990-es Range Rover Great Divide Expedition utánzatot augusztus 4-i kezdéssel árverezik el az interneten, a befolyó összeget pedig átutalják a Tread Lightly! nevű jótékonységi szervezetnek, amely a biztonságos és felelős terepjárózást támogatja.

Az eredeti 8 autóból még 3 létezik, az egyik a gyár tulajdonában van. A jelenleg is készülő utánzat a csörlő pontos típusát és a tetőcsomagtartót is beleértve tökéletes másolata a 25 évvel ezelőttinek, és  magától értetődően műszakilag is tökéletes állapotban adják majd át vásárlójának. Az utánzat egyébként végigköveti a mai modelleket a Great Divide Expedition útvonalán. Két turnus lesz, az augusztusin fejenként 9000 (pároknak 13 000) dollár a részvételi díj, a szeptemberin 9800 (pároknak 14 000) dollár a részvételi díj.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!