Nemrég ismerhettük meg a felfrissített megjelenésű és technikájú Ford Expedition terepjárót, amelynek a fokozott terepképességű Timberline kiviteléből most igazi expedíciós járművet faragtak az Overland Expo East kiállításra. Az Off-Grid tanulmányt úgy építették át, hogy azzal teljes kényelemben lehet pár napot élni akár a vadon közepén is.

A hasmagasságot 5 centivel növelik, és külön olajtartályos Fox lengéscsillapítókat építenek be, 35 col átmérőjű General Grabber terepmintás gumikat szerelnek a 17 colos felnikre. Van tetősátor és elősátor illetve hordozható zuhanyfülke is, utóbbi vízellátásáról az utánfutó gondoskodik, ahol mobil konyha mellett egy 159 literes frissvíz-tartály is van, a boljer egyszerre 27 liter meleg vizet tud készíteni. A tetősátor egyébként csak opció, a hátsó ülések helyére tárolórendszert és két embernek kényelmes fekvőhelyet biztosító modult építenek be, van a légcserét biztosító ventilátor, és egy dedikált akkumulátor a lakótér részére.

A Ford Expedition Timberline Off-Grid számára az Overland Expo East csak az első megálló, a november elején megrendezésre kerülő SEMA tuningkiállításon is megtekinthető lesz.