Anno amikor a nyolcvanas évek végén a BMW fejlesztőmérnökei elkészítették a V12-es motorjukat, rögtön külön karosszériát is csináltak köré – ez volt a 8-as sorozat. Manapság már jórészt közös alapra épülnek a bajorok nagyautói, így csak technikai kérdés, hogy utód nélkül búcsúzik majd a 6-os sorozat, amelynek utóda a kínálatot számszakilag megkoronázó új 8-as sorozat lesz. Amihez természetesen a V12-es biturbó is választható lesz.

De ne szaladjunk ennyire, azaz 2018 első félévéig előre az időben, egyelőre a most következő hétvégére koncentráljunk. A Villa d’Este rendezvényen mutatkozik be a 8 Series névre hallgató tanulmány, ami egy felettébb szemrevaló megjelenéssel bíró kupé. Egykor pont a sima formájával tűnt ki a tömegből a 8-as, most pedig a domborodó sárvédői, oldalfalai és madárszárnyakat mintázó hátsó lámpáival bont formát.

Az idők változásáról árulkodnak az egyszerűen lakkozott, tehát a szemlélő által könnyen azonosítható karbon kiegészítők. Minimalista megjelenése mellett olyan különcségekkel szolgál az utastér, mint a karbonvázas ülések, vagy épp a kormánykerék kézzel polírozott küllői. Aggódni nem kell, ami túl drága vagy bonyolult a nagysorozatú gyártáshoz, az előbb-utóbb megfelelő térítést követően az Individual műhely választékában lesz elérhető.

A BMW csak annyit árult el az új 8-as előzeteséről, amit a képeken láthatunk, de nem kell aggódni, időben kiderül majd minden az új csúcsmodellről – tanulmányból is többre számíthatunk még: kabrió, GranCoupé…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!