Magasabban hordja az orrát az ST-Line, a hűtőmaszk alatti osztások és a ködfényszórók is más dizájnt követnek. Fotó: Balogh Bence

Az elmúlt hónapok során több Kuga-verzió is járt szerkesztőségünknél, az 1,5-ös, háromhengeres EcoBoost-tól kezdve a lágyhibrid rásegítésű dízelen át a konnektoros hibridig. A mindennapi használatot figyelembe véve büszkén düllesztheti mellkasát a 150 lovas alapmodell is, a manuális váltóval kombinált, mindenféle elektrifizált segítség nélküli hajtáslánc a városi és agglomerációs szakaszokat is beleértve 7-7,5 l/100 km körüli fogyasztással elboldogul. Kulturáltan csillapított rezgései és hatékonyan elszigetelt hangja feledésbe meríti a háromhengeres konstrukciót, az égésterenként öblös lökettérfogat és a turbó hangolása pedig masszív nyomatékossággal ruházza fel. Amint autópályás szakaszok is képbe kerülnek, természetesen a dízel áll az élre, sima, nyugodt járása és 5-7 l/100 km-es átlagfogyasztása pazar hatótávot garantál. A konnektoros hibrid kicsit más tészta, egyrészt mert a benzinmotor jelenléte nem teszi szükségessé a rendszeres külső töltést, másrészt mert az ügyesen koreografált rekuperációval együtt is elfogadható, 7-9 l/100 km a nagy motor étvágya.

2,5 literes benzinmotor ad akár állandó hajtóerőt a konnektoros hibridnek. A rendszer többletsúlya bő 2 mázsa

A különböző hajtásláncok mellett a már említett megjelenés is markáns sajátosságokat biztosít. A képeken szereplő Titanium X és ST-Line felszereltség valóban más-más karakterű autót farag a Kugából, így a kuncsaftok nem csupán a színek és a felnik terén dönthetnek Kugájuk stílusáról. A Titanium X jól láthatóan visszafogottabb, a karosszéria kiegészítő dekorelemei krómozottak, alapból pedig 17 colos felni jár hozzá. Az ST-Line fekete, méhsejtmintázatú hűtőrácsa magasabbra került az autó orrán, a kiegészítők ugyancsak feketék, a felniméretskála pedig 18 coltól indul. Az összkép itt sokkal trendibb, lendületesebb, míg a Titanium X-nél az üzleti autókra jellemző visszafogottság érvényesül.

A kábelek jobb híján így utaznak…

A listaárak alapján a Titanium felszereltségű EcoBoost (9 350 000 Ft) a legolcsóbb, míg a Vignale csomagos összkerékhajtású PHEV (15 700 000 Ft) a legdrágább Kuga. A dízelek közül kereken 10 milliós árával az 1,5-ös, négyhengeres (120 LE, manuális váltó) EcoBlue a legolcsóbb.