Minszkben található a BKM Holding gyára, ahol 1200 ember gyárt alapvetően városi közösségi közlekedési járműveket. 2018-ban mutatták be a lendületes megjelenésű Vitovt elektromos autóbuszukat, amelynek most elkészítették a teherautó-változatát. A Vitovt Truck Electro Prime nevű jármű 44 köbméteres dobozt kap, a terhelhetősége 7,8 tonna.

A karosszéria hossza 10,5 méter, szélessége 2,6 méter, magassága 4 méter, a 245 lóerő teljesítményű hajtómotor akár 90 km/órás sebességre is képes felgyorsítani a járművet. Az akkumulátor 273 kWh kapacitású, a töltés felgyorsítása érdekében rögtön két fedélzeti töltő is van, azaz egyszerre két kábelen lehet tölteni a telepet – ilyenkor 90 perc a töltési idő –, a hatótávolság 200 km városi forgalomban. Ügyféligénytől függően nagyobb kapacitású telep is választható lesz. A Vitovt Truck Electro Prime a busz alvázát és technikáját használj, a fülke acélvázas, a karosszériaelemek műanyagból készülnek.

Rendhagyó a vezetőfülke kialakítása, a sofőr középen ül, mellette kétoldalt még 1-1 ülőhely van, ezekről lemondva ágyat is ki lehet alakítani a vezetőülés mögött, a sofőr kényelmét vezetéknélküli bejutás és motorindítás könnyíti. A most bemutatott prototípust még 7 követi, amelyekkel gyakorlati tapasztalatokat gyűjtenek, a sorozatgyártás 2024 végén indul, jelen állás szerint 52 millió Ft-nak megfelelő rubelért adják az alapmodellt.