Nagyon úgy tűnik, a Lexus maradandót szeretne alkotni a kompakt szabadidő-autók kategóriájában, legalábbis első szempillantásra ez ugrik be annak, aki látja az LF-NX nevű tanulmányt. Maradandó nyomot hagy az emberben a látvány.

Amíg például a márka legújabb kocsijánál, az IS-nél még vannak ívek a karosszérián, a tanulmánynál egyenesekből és közel sík felületekből hozták össze a formát. A sajtóközlemény szerint ez az aktuális L-Finesse látványvilág továbbfejlesztett változata, ami a jövőbeli autókra lesz jellemző.

Az utastér is különleges megjelenésű, a középkonzol kerete például a homokóra-hűtőrácsra utal. A ma megszokott érintőképernyő helyett elektrosztatikus érintésérzékeny felületek vannak (nem muszáj fizikailag is megérinteni a kijelzőt, így nincs ujjlenyomat sem). Annyira a megjelenésre fókuszál a Lexus LF-NX tanulmány, hogy a műszaki részletekre nem is tértek ki a sajtóközleményben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!