Ez alkalommal nem őrizte meg az eredeti autó patináját az Icon 4×4 nevű vállalkozás, mint a Chevrolet Coupé esetén, hanem teljesen felújították az 1965-ben gyártott, dupla kabinos Dodge D200-ast. És eközben kicserélték a technikáját.

Megszabadultak a fél évszázados alváztól, ami helyett egy aktuális Ram 3500 alvázat használnak. Szintén mai az 5,9 literes, soros hathengeres Cummins turbódízel, amelynek a teljesítményét megnövelték – a maximális nyomaték 1322 (!) Nm. Jó 11 centivel megemelték a felfüggesztéseket, hogy legyen elég mozgástere a 37 colos BFGoodrich terepabroncsoknak.

Az utastér kárpitozásához használt bőr Indiánrezervátumokban szabadon élő bölényektől származik és a Parabellum Collection nevű cég készítette. Ezen kívül még egy igen komoly hifi érdemel említést, ami a JL Audio terméke. Nem árulták el, mennyibe kerül az Icon D200-as, de mivel minden tekintetben a megrendelő igényeire szabják az autót, minden egyes példánynak egyedi ára lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!