Ilyen az, ha a névadásért felelős ember, majd pedig a főnökei csak konyhanyelven beszélik az angolt, hiszen a Zotye SR9-es legújabb változatát Deformation-nak nevezték el, márpedig a deformáció definíció szerint külső behatásra történő alakváltozás, aminek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy a Porsche Macan-másolat karosszériáját kiszélesítették.

Valamikor a nyolcvanas években volt divat a hasonló átalakítás, amikor nagy méretű műanyag rátétekkel bővítették ki a kerékjáratokat. Persze Kínában haladnak a korral, ezért funkció nélküli szellőzőnyílásokat is kaptak ezek az üvegszálas műanyag elemek.

Csak sárgára fényezett karosszériával adják a Zotye SR9 Deformation-t, a külső tükrök és a nagy méretű tetőspoiler szürke színű. Az utastérben pont fordítva alakulnak a dolgok, a világosszürke az uralkodó szín, és a sárga a dísz, illetve az ülések támláin is olvasható a nem éppen helyénvaló név. A motorhoz nem nyúlnak, tehát a Mitsubishi-féle 2,0 literes, 190 lóerős turbómotor hajtja a kerekeket, a nemsokára várható, 80 km-es elektromos hatótávolságot ígérő plug-in hibrid hajtás nem választható ezzel a látványos megjelenéssel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!