Ausztriában a modellek 60 százalékát a 2.5 PD TDI (174 LE) motorral szerelik föl. A leginkább kedvelt extra feleszereltségek közé a bi-xenon fényszórók, a légrugózás, sebességfüggő lengéscsillapító szabályozás és a rádiónavigációs rendszer tartoznak. Hasonlóan piacvezető a SUV luxuskategóriában a VW Touareg Németországban, ahol az év első harmadában mintegy 5,5 ezer ilyen autó került az utakra.

Itt is a 2.5 PD TDI (174 LE) erőforrás a legnépszerűbb, ugyanakkor az ügyfelek 15 százaléka az 5.0 V10 TDI (313 LE) dízelmotort választja autójához, amely 750 Nm nyomatékával a világ legerősebb szériában gyártott aggregátjának számít. Németországban minden harmadik autót fekete gyöngyház metál fényezéssel kérnek, míg a leginkább rendelt extra a multifunkciós kormány. Hazánkban a tavalyi bevezetés óta 230 Touareg fut az utakon.

A legnépszerűbb erőforrás a 2.5 PD TDI (174 LE), ezzel szerelik a modellek több mint felét, míg a 3.2 V6 (240 LE) és az 5.0 V10 TDI (313 LE) aggregátokat mindkét esetben az ügyfelek mintegy ötöde választja. A legnépszerűbb magyarországi opció a csomagtérzár szervórásegítéssel, ugyanakkor sokan döntenek a bi-xenon fényszórók, a légrúgózás és a tetőcsomagtartó megrendelése mellett is.