Manapság már néhány ezer forintért beszerezhető az internetről egy fedélzeti kamera (dashcam), amely automatikusan rögzíti a videót, ahogy vezetünk. Sokan úgy gondolják azonban, ennek semmi értelme, elvégre úgysem fog sosem kelleni, akkor meg miért kellene erre költeni?

Az alábbi autós szerencséjére azonban úgy döntött, beruház a kamerára, és az szinte azonnal meg is hálálta a befektetést.

Mikor ugyanis teljesen szabályosan haladt a kanyarodósávban, a mellette haladó kocsi sofőrje nemes egyszerűséggel ráhúzta a kormányt, és összetörte az autóját.

Az igazi meglepetés azonban csak ezután jött. Miután ugyanis kitöltötték a papírokat, néhány nappal később az egyébként hibás autós biztosítója jelentkezett, hogy megkapták az adatokat, és úgy döntöttek, az egyébként teljesen vétlen sofőr a hibás.

Ezt pedig úgy állapították meg, hogy a balesetet okozó autós bement hozzájuk, és elmesélte, mi történt (aminek persze egyetlen szava sem volt igaz): ő szabályosan haladt, a mellette álló pedig elvesztette az uralmát autója felett, és beleszaladt.

Szerencsére a szabályos autós gyorsan kapcsolt, és beküldte a fedélzeti kamera felvételét a biztosítóhoz, a videót látva pedig azonnal egyértelművé vált mindenki számára: neki van igaza.