Jelenleg épp Indonéziát kamerázzák  Google autói, egy Subaru Impreza tetejére szerelték a különleges, körben fényképet készítő felvevőt, amelynek segítségével a bogori hatóságoknak kitűnő bizonyítéka van a sofőr ellen.

A meg nem nevezett Google-alkalmazott, aki az autót vezette először egy kisteherautónak koccant, majd egyezkedni kezdett a sofőrrel. Közösen elmentek egy közeli javítóműhelybe, ahol megkezdődött a kár felmérése – ennek eredményét azonban nem várta meg a Google alkalmazott, és elhajtott – a sértett jármű vezetője pedig követni kezdte az immár cserbenhagyót. A Google autója menekülés közben egy másik kisteherautónak is nekiütközött, végül egy parkoló autónak csapódva ért véget az ámokfutása mintegy 3 kilométer után. A fényképek szerint valamikor beverték az autó szélvédőit is. A kiérkező rendőröknek azt mondta a vétkes sofőr, megijedt attól, mekkora kárt okozott az első balesetben – a rendőrség megkérdezte a javítóműhelyt, amely végül 200 000 rúpiára, azaz 4000 forintra (!) taksálta az első balesetben megsérült autó javítási költségét. Ennek kifizetése helyett választotta a cserbenhagyást és a további balesetek okozását a sofőr, akit letartóztattak. A Google nem kommentálta az ügyet azon túl, hogy együttműködnek a hatóságokkal.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!