Az autó 4838 mm hosszú, 1783 mm széles, 1461 mm magas, a tengelytáv pedig 2761 mm. A Škoda Superb különböző érdekes technikai megoldásokat kínál: többek között az adaptív kanyarkövető lámpát, az új elektronikus szabályozott légkondicionálót, és az automatikus parkoló rendszert is megtalálhatjuk majd az új modellekben. Mivel a biztonság elsődleges szempont volt a fejlesztések során, az új Škoda Superb-et kilenc légzsákkal szerelték fel.

Az autó három különböző benzines és három dízel motorral lesz kapható, és mindegyik kérhető lesz manuális- és automataváltóval is. Az új Škoda Superb világpremierje a Genfi Autókiállításon lesz, az autók pedig a Kvasiny-ben található gyárban készülnek majd.

A modell előértékesítése hazánkban várhatóan júliusban kezdődik meg, a hivatalos magyarországi modellbevezetés, pedig szeptemberre várható. A hazai importőr elvárásként azt fogalmazta meg az új Škoda Superb-bel kapcsolatban, hogy a korábbi, éves szinten 7-800 db-os értékesítést megduplázzák az új autó érkezésével, amellyel az új Škoda Superb a Fabiahoz, az Octaviahoz és a Roomsterhez hasonlóan kategóriájának meghatározó modelljévé válhat.