Már javában zajlik az idei Tour de France kerékpáros verseny, de a Jaguar csak most adta közre az első információkat az SVO részlege által készített kísérőautóról, amelynek megépítéséért egy F-Type R Coupét áldoztak fel.

Túlságosan nagyon azért nem bolygatták meg az 550 lóerős V8-as motorral szerelt autót, épp csak a  hátsó szélvédőt cserélték ki egy karbonból sütött műanyag lapra, és ehhez kapcsolódóan a tetőn is elhelyeztek néhány olyan tartót, amelyek segítségével a Team Sky által használt Pinarellio Bolide TT versenybicikliket szállítani tudja az autó.

Ezen felül a csomagtartóban több elektromos csatlakozást is kialakítottak, amelyek segítségével a csapattagok közötti kapcsolattartás szolgáló adóvevőket illetve egyéb elektromos berendezéseket lehet menet közben tölteni. Annak ellenére, hogy mennyi energiát fordítottak a kísérőautó megépítésére, mindössze egy szakaszon fogják azt bevetni. Július 26-án a Bergerac-Périgueux között kíséri majd a mezőnyt az átalakított Jaguar F-Type R Coupé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!