A Nissan tarthatatlannak ítélte meg azt a helyzetet, hogy az ember legjobb barátja egy kiadósabb erdei séta után csapzottan száll be az autóba, ezért elkészítette az X-Trail alapján a 4Dogs elnevezésű tanulmányt, amely megoldja ezt a kérdést. A csomagtér padlójára szerelt eszközben jutott hely egy víztartálynak is, így gyors zuhanyra is lehetőség van, arra azonban már nem gondoltak, hogy a magáról a vizet lerázó kutya a tulajdonosát is csapzottá teszi. Utóbbi már csak azért is érdekes, mert van egy kihúzható rámpa is a kutyának megkönnyítendő a beszállást, és így nem kell az embernek felemelnie és összesároznia ruháját.

Nissan X-Trail 4Dogs

A csodálatos képzavarral élve oroszlánszag ellen beépített szellőző/szárító küzd. Van étel- és kifröccsenésmentes víztároló is a hátsó részben, és természetesen nem hiányzik a kutyát rögzítő öv csatlakozási pontja sem. De azokra is gondoltak a Nissan mérnökei, akik nem tudnak a kutyájuk látványa nélkül létezni, ezért van egy extra kamera és egy extra kijelző a fedélzeten: a hátsó rész képét a központi érintőképernyőn lehet nézni, de a kutyának is jut egy 10 colos monitor, ahol az elöl ülőket nézheti.

Nissan X-Trail 4Dogs

A padlóra tett műanyag konzolban kialakították a megfelelően szigetelt fiókot, ahová a kutya bezacskózott melléktermékét el lehet helyezni, hogy attól majd a megfelelő helyen tudjon megszabadulni a gazda. Az is új, hogy könnyen takarítható, a kutyaszőrt nem magával ragadó kárpittal vonták be a csomagteret.

Nissan X-Trail 4Dogs

A Nissan X-Trail 4Dogs megalkotása előtt a gyár 1300 kutyatulajdonos megkérdezésével felmérte, mit is hiányolnak kedvencük szállításával kapcsolatban a járművükből. Arról egyébként nincs szó, mikor jelenik meg a gyári tartozékkatalógusban az itt látható átalakítás, tehát egyelőre csak ötleteket ad a 4Dogs a saját autó esetleges átalakításához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!