A Közlekedési Múzeum a tavalyi nagy siker után idén nyár végén is megrendezi Ikarus MiniFeszt elnevezésű programját. Augusztus 27-én és 28-án 10 és 18 óra között a magyar buszgyártás talán legmeghatározóbb képviselőjének különleges járműveit láthatják az érdeklődők Kőbányán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

A programra legendás buszok érkeznek a BKV Zrt.-től, Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-től és magánszemélyektől is. A Múzeum járművei közül megtekinthető lesz a híres Faros Ikarus, illetve a 211-es és a 311-es típus is, ráadásul a nagyközönség számára most először lesz látható egy Ikarus 256 autóbusz, melyet a tejes restaurálás jelenlegi fázisában mutatnak meg a nagyközönségnek. A kétnapos programban továbbá szerepelnek interaktív tárlatvezetések, ahol a látogatók mások mellett megismerhetik a múzeum gyűjteményéből kiállított, 1926-ban készült Ford T-modellt és ellátogathatnak egy igazi hidegháborús bunkerbe is. Emellett szakmai beszélgetéssel, a legkisebbeket érdekes gyerekprogramokkal várják a szervezők a kitűző gyártástól a tetoválás készítésig.

A fesztivált színesíti továbbá összesen 40 méternyi vasúti terepasztal is, mely a rendezvény után is látható lesz az Északi Járműjavítóban egészen szeptember 4-éig. A különleges Ikarusok mellett a látogatók megtekinthetik a Múzeum “Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” és a “Meg nem épült Budapest” című időszaki tárlatait is.

Az eseményen az időszaki kiállításra váltott, adott napra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni, amely online az alábbi linken vásárolható meg: https://jegy.kozlekedesimuzeum.hu/