Izmos és felnőtt megjelenést kapott a sajtóanyag megfogalmazása szerint az új Kia Sorento, amelynek bemutatója három fénykép megmutatásával vette kezdetét. Dél-Koreában már augusztusban bemutatják az újdonságot, amelynek európai premierjére a Párizsi Autószalonon kerítenek majd sort.

Nagyjából az oldalablakok körvonala maradt változatlan, egyébként új a megjelenés, igaz, nem egyedi. Az orrnál egyértelműen volvós párhuzam fedezhető fel, a hátsó lámpákat meg mintha a Jeep Grand Cherokee-n láttuk volna már korábban, de valaki volkswagenes párhuzamot fedez fel itt. Egyébként az elődjénél hosszabb (+ 95 mm), szélesebb, laposabb (-15 mm) és nagyobb tengelytávolságú (+ 80 mm) lett a Kia Sorento, amelyet állítólag a Cross GT elnevezésű tanulmány ihletett, noha kevés párhuzam fedezhető fel a megjelenésben. A belső térről egyelőre csak rajzzal rendelkezünk, ahogy a „fejlett biztonsági rendszerek” témáját se fejtették még ki a dél-koreaiak. Pár héten belül minden kiderül az új Kia Sorento szabadidő-autóról, amely várhatóan jövő tavasszal kerül majd a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!