Szűk egy évtizede állt le a General Motors a Chervolet Kodiak és GMC TopKick pickupok gyártásával, azóta nem kínált járműveket az 1 tonnánál nagyobb terhelhetőségű platósok piacán, az új Silverado pickupból azonban készítettek ilyet, 4500HD, 550HD és 6500HD néven.

Az kisebb Silverado fülkéjét kapja a munkára szánt teherautó, a termetet nagyobb méretű fényszórókkal és hűtőráccsal álcázzák, és természetesen a sárvédők is szélesebbek. Az egyszerű felépítményezés érdekében egyenesek sima felületűek a plató hossztartói, az 50 fokban elfordítható első kerekek nem csak a manőverezést könnyítik meg, de a szerelőknek a motorhoz való hozzáférést is. Felár ellenében négykerék-légrugózás is választható.

Egyedüliként a 6,6 literes V8-as Duramax turbódízelt kínálják, amelynek 350 LE/950 Nm a teljesítménye, azaz a tartósság érdekében visszavettek a tudásából; a Silverado 2500HD és 3500HD esetén 445 LE/1234 Nm ennek a blokknak a teljesítménye. Allison gyártmányú 6 fokozatú automatikus váltót párosítanak az erőforráshoz, a hátsókerékhajtás mellett összkerékhajtás is választható. Tavasztól rendelhető a nagy teherbírású Chevrolet Silverado, a nyáron beárazzák, és az első vásárlók az év végén vehetik át járműveiket.