Nem nevezték meg, hogy mikor kívánnak piacra lépni a Luxgen5-ös középkategóriás lépcsős hátú autóval Európában, de biztosan nem kell sokat várnunk a sportos megjelenésű autóra.

Aki netán a minőség vagy a biztonság miatt aggódna: a kínai gyár Nagy-Britanniában működő fejlesztőcégek segítségével készítette el az autót, különös tekintettel az aktív- és passzív biztonságra.

Hivatalosan áprilisban, a Tajpeji Autószalonon mutatkozik majd be a nagyközönségnek az autó, tehát jövő ősszel érhet el hozzánk – minden bizonnyal először Nagy-Britanniában dobják piacra, ott már jelen vannak a Luxgen7 nevű egyterűvel. A személyautó motorterébe az Euro5-ös előírásokat teljesítő benzines turbómotorok kerülnek, az 1,8 literes 150 lóerős, a 2,0 literes 170 lóerős. Előbbihez öt, utóbbihoz hatfokozatú automatikus váltó csatlakozik.

A Luxgen5-ösnél alapfelszerelés a legfontosabb adatokat a szélvédőre vetítő Head Up Display, illetve a HTC által kifejlesztett multimédiás-kommunikációs fejegység, aminek hatalmas érintőképernyője uralja a középkonzolt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!