Jim Ratcliff brit milliárdos a Sunday Times újság értesülése szerint a Jaguar/Land Rover vezetőivel folytat előrehaladott tárgyalásokat arról, hogy újra szeretné kezdeni a Defender típus sorozatgyártását. Egyelőre mindkét elzárkózik attól, hogy kommentálja az ügyet, de ez azt jelzi, hogy valami tényleg történik a háttérben.

Jim Ratcliff az Ineos nevű vegyipari vállalkozás alapítója és fő tulajdonosa Land Rover rajongó, előszeretettel használja a búcsúszériából származó Defenderét. Nem tudni, hogy a típus gyártási jogai vagy akár a gyártószerszámok érdeklik-e az üzletembert. A Defender terepjárót azért búcsúztatta el a gyár, mert az egyre csökkenő értékesítési darabszámok miatt úgy döntött, nem éri meg az egyre szigorodó károsanyag-kibocsájtási és biztonsági előírásokhoz alakítani a konstrukciót. A solihulli gyárban az egykori szerelőszalag helyén hozták létre a veterán Land Rovereket felújító műhelyt. Az autógyár 2018-ban dobja majd piacra a Defender szellemi örökösét, egy új fejlesztésű szabadidő-autót, amely talán a Szlovákiában épülő új üzemben készül majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!