Törökországban működik a Ford egyik haszonjárműgyártó központja, amelynek eddig csak a Transit-családhoz tartozó termékeit forgalmazták mifelénk. Itt azonban nem csak 7,5 tonna össztömegig fejlesztenek és gyártanak haszonjárműveket, de a legnagyobb kategóriában is jelen vannak a termékeikkel. Tavaly mutatkozott be a legújabb generációs járművük, amelynek saját fejlesztésű EcoTorq fantázianevű dízelmotorja a legszigorúbb előírásoknak is megfelel, hiszen kezdettől fogva az Uniós piacra való belépés volt a cél ezzel a termékkel.
trucks2
Első körben a Közép-Kelet Európai régióban jelennek meg a Ford Trucks termékei a 18 tonna feletti össztömegű kategóriában, a törökök úgy számolnak, hogy exportjuknak több mint a fele jön majd az új európai régióba. Ha a jelenlegi 15 000 darabos kapacitás nem lenne elég, bármikor be tudják indítani a második műszakot, amivel már meg tudják duplázni a darabszámot, szóval felkészülten indultak neki a piachódításnak. Rövidtávon 5 %-os piaci részesedést akarnak elérni, középtávon pedig a 15 %-ot tartják reális célnak régiónkban, ezt követheti majd a Nyugat-Európai piac meghódítása.
trucks3
Három fő kategóriában lépnek színre, közúti teherautók, építési járművek és nyergesvontatók lesznek a kínálatban, az első kategóriába tartozó kommunális járművek terén is tudnak gyári megoldásokat szállítani. Nemrég adták át a kibővített fejlesztőrészleget, illetve azt a pályát, ahol a már elkészült példányok minőség-ellenőrzését végzik, úgyhogy nem tartják rizikósnak, hogy bevállalták a kilométer-korlátozás nélküli 3 éves teljes körű garanciát, ami a kopóalkatrészek kivételével minden alkatrészre érvényes.
trucks4
Magyarországon az 1991-ben alapított Delta-Truck vállalta az importőri feladatokat, teljes körű kiszolgálással állnak az ügyfelek rendelkezésére, az új jármű értékesítésétől kezdve a különféle kedvező karbantartási csomagok kínálatán keresztül a használt jármű értékesítést is meg tudják oldani egy tető alatt, illetve pótkocsikkal is tudnak szolgálni. A céghez tartozó Via bérautón keresztül megoldható az is, hogy csak bérelje az ügyfél a Ford Trucks termékeit. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jelenleg 750 autós bérautó-flottához mintegy 20-30 Ford jön hozzá az első évben, de úgy számolnak, egy év múlva már akár százra is nőhet a számuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!