Phelan Moonsong lehet most Maine legboldogabb pogány papja: közel félévnyi huzavona után néhány hete engedélyezték neki, hogy azzal a fotóval szerepeljen a jogosítványán, melyen kecskeszarvak meredeznek a fején. A fődísz nem vicc: vallási jelkép.

Moonsong csak alvás és fürdés közben veszi le az, ahogy ő nevezi, „spirituális antennáit”, így amikor augusztusban új jogosítványért folyamodott, egyértelmű volt számára, hogy a szarvak is rajta lesznek az okmányon. A hivatalban viszont azt mondták neki, hogy forduljon a külügyminisztériumhoz, annak ellenére, hogy a fejék nem takarta el, tehát nem tette felismerhetetlenné az arcát a benyújtott fotón. Ott aztán elakadt az ügy: Moonsong csak novemberben tudta meg, hogy elutasították a fényképet. Ekkor a férfi egyből felkereste a minisztériumot, és elmondta nekik, mi a helyzet a szarvakkal – mint kiderült, az iroda annak nem volt tudatában, hogy a szarvak vallási jelképek. Azokat viszont igenis engedélyezik a szabályok, szóval akkor már gyorsan leokézták a fotót, kiállították a jogsit, és elküldték Moonsongnak, aki boldogan kürtölte világgá a győzelmét a Facebookon, december 12-én:

Ehhez most már csak annyit fűznénk hozzá, hogy spirituális antenna ide, vallási jelkép oda, a szarvak egy esetleges balesetben bizony jelentősen megnövelik a sérülés esélyét. Talán alvás és fürdés mellett vezetéskor sem ártana levennie őket.