Tavaly augusztusban a Moszkvai Autószalonon mutatták be a Renault Arkana nevű tanulmányt, de a csak a külsőt, és a titkolózás a Samsung XM3 Inspire-nél is folytatódott. Most azonban hivatalosan is leleplezték a kifejezetten a fejlődő országoknak szánt típust, és megismerhetjük a belsőt is – ami nem meglepetés, hiszen a márkajelzéstől eltekintve ezt a műszerfalat használják a Dacia Dusterben is, ott kerek, itt szögletes szellőzőnyílásokkal.

A 8 colos képátlójú Easy Link fejegység az Android Auto, Apple CarPlay és Yandex Auto csatlakozási lehetőségeket támogatja. A csomagtér alaphelyzetben 508 literes, a hátsó támla döntésével 1333 literesre bővíthető. Egyedüli erőforrásként az 1,3 literes turbómotort kínálják 150 lóerővel és 250 Nm-rel, a váltó fokozatmentes automata és összkerékhajtás is van, a szabványos átlagfogyasztás 7 l/100 km. A 208 mm-es hasmagasság, a 18°-os első és 25°-os hátsó terepszög még nem farag igazi terepjárót az Arkanából.

A sorozatgyártás a Renault moszkvai üzemében indul még a nyáron, és elsőként az orosz piacon lesz megvásárolható a 4,54 méteres szabadidő-kupé, amely utóbbi besorolás miatt alapáron kapja majd a 17 colos felniket. Dél-Koreában a Samsung majd 2020 elején kezdi gyártani az Arkana helyi változatát.