Egyértelmű, hogy a Nissan Sway elnevezésű tanulmány a márka nemsokára várható új kisautóját előlegezi meg nekünk, a méretek is erre utalnak – a karosszéria 4010 mm hosszú, 1780 mm széles, 1385 mm magas és 2570 mm a tengelytávolság.

Amíg a jelenlegi Micra kifejezetten gömbölyű, a Sway meredeken emelkedő övvonala, bumeráng-lámpái és „lebegő” teteje a sportkocsikat és a legújabb szabadidő-autókat idéző sportos vonalat erősíti. Azonban azt is muszáj megemlíteni, hogy a Nissan csak annyit mond, nagy dobásra készülnek a kisautó-kategóriában, de Nagano Koji, a Nissan Design Europe alelnöke szerint nem a jövőre bemutatkozó új Micra közvetlen előzetese a Sway.

A legnagyobb változás a Nissan Micrával kapcsolatban az lesz, hogy amíg a jelenlegi generáció egy világautó az itteni igényekre szabott változata, az új modellt már kifejezetten az európai vásárlóknak fejlesztik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!