Hivatalosan is kihirdették, hogy a kevésbé sikeres F1-es szerepléséről ismert Marussia Motors lesz az orosz állam hivatalos partnere abban, hogy helyi gyártású reprezentációs járművet készítsenek az államfőnek.

Egészen pontosan most azt jelentették be, hogy az állami kézben lévő NAMI kutatóközpont a Marussia Motors-szal közösen fejleszti ki azt az alapot, amelyre legkésőbb 2018-ban elkészítik az elnöki autót és az azt kiszolgáló további járműveket. Egészen pontosan nyújtott tengelytávolságú páncélozott limuzinok és a testőröket illetve időnként az államfőt szállító terepjárók kifejlesztése és legyártása az államilag finanszírozott projekt célja. A Marussia számára ebben az az üzlet, hogy ezt a technikai alapot saját típusok gyártására is felhasználhatja majd – már be is jelentették, hogy elkezdték a tárgyalásokat a kereskedőhálózat felállítására, ahol aztán a Marussia L2 kódnéven fejlesztett luxusautó és F2 kódnéven fejlesztett terepjáró forgalmazását megindítják majd négy év múlva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!