Legkésőbb Petrocelli óta tudják azt az emberek, hogy lakóautó-felépítményeket pickupokra is lehet szerelni. Európában is népszerűek az ilyen átalakítások, hiszen pár mozdulattal visszaalakítható haszonjárművé a jármű. De nem a Great Wall Wingle Camper, a kínai gyártó modellje.

Ennél elválaszthatatlanul építették rá a lakóautó-felépítményt a dupla kabinos pickup alapjára. Cserébe azt ígérik a kínaiak, hogy a kifejezetten a lakóautóhoz készített felfüggesztés (alacsonyabb terhelhetőség, ezért nem annyira dobál) miatt biztonságosabb a viselkedése a járműnek. A lakódobozban négy fekvőhely (ebből két kisebb méretű az utastér felett) található, van WC és fürdőszoba is. Változtatások nélkül vették át a haszonjárműből a 2,0 literes, 150 lóerős turbódízelt, amihez hatfokozatú kézi kapcsolású váltó és terepfokozattal is rendelkező, kapcsolható összkerékhajtás csatlakozik. Az Egyesült Királyságban, Írországban, Ukrajnában és Oroszországban indul meg először a Great Wall Wingle Camper európai forgalmazása, de a kínaiak összes európai piacán elérhető lesz a típus még az év vége előtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!