A 100%-ig magyar tulajdonú Wallis Motor 1994-es megalakulásakor a BMW magyarországi vezérképviseleteként és kizárólagos importőreként kezdte meg tevékenységét. A következő két évben a Rover és Land Rover márkák forgalmazásával bővült a márka-portfolió, ami 2001-ben teljesedett ki. Ekkor ugyanis az MG és a MINI hazai bevezetésével a Wallis Motor által forgalmazott márkák száma hatra emelkedett: BMW autók, BMW motorkerékpárok, MINI, Rover, MG és Land Rover.

A cég gyors fejlődése miatt a tulajdonos Wallis Autó Holding úgy döntött, hogy 2003 februárjától a Land Rover, Rover és MG márkák importjára és vezérképviseletére különálló céget hoznak létre. Így ma a Wallis Motor a BMW és a MINI vezérképviselete és kizárólagos importőre.

A cég értékesítési adatai az első kilenc év alatt csaknem megnyolcszorozódtak: míg 1994-ben 201 db gépjárművet értékesítettek, addig 2002-ben 1568 darabot. A 2003-as eladási darabszám 1169 volt, de ez már csak a BMW és MINI márkákkal, és ezeknél a cég 6,5%-os növekedést könyvelhetett az előző évhez képest.

Az értékesítési adatok dinamikus, töretlen fejlődése különösen akkor érzékletes, ha figyelembe vesszük a prémium szegmens stagnálását az elmúlt években. Az eltelt 10 évben a cég összesen 9295 járművet értékesített, ebből 1037 darab motort.

A cég fejlődésében, természetesen, nélkülözhetetlen volt a márkakereskedői hálózat fejlesztése. 1994-ben 3 márkaszervizzel kezdődött a hálózat története, mára 13 exkluzív márkakereskedés és szerviz biztosítja az ügyfelek kényelmét. Ezek közül 4 kereskedés, a budapesti Wallis Duna és Wallis Pest, a székesfehérvári Globe Motor és a miskolci Szinva Motor, a Wallis Autó Holding tulajdonában van.

Nem egyedül az eladási statisztikák mutatják egy cég, illetve termékei sikerét. Az elmúlt 10 év alatt a BMW az egyik legnépszerűbb autós márka lett hazánkban is. Számos felmérés és olvasói szavazás bizonyítja, hogy a BMW az „óhajtott” márka. A BMW népszerűségét a prémium szintű after sales szolgáltatások is biztosítják, ami miatt hazánkban a márkahűség 60% felett van.