Emmanuel Macron 2017-es beiktatásakor a páncélozott DS 7 Crossback Présidentiel típusú autójával parádézott a Champs Elysée-n, az elnöki autóflottában azóta is van néhány darab ilyen autó. Most itt az új DS 7 Crossback Elysée, amelynél két fontos változás van: a 300 lóerő rendszerteljesítményű plug-in hibrid hajtás és hogy a B oszlop mögött 20 cm-rel megnyújtották a tengelytávolságot.

Azért nyújtották meg a hátsó részt, hogy az ott utazó kényelmesen tudjon dolgozni, ennek megkönnyítésére hátsó szórakoztató rendszer – fejtámla mögötti monitorok – kerültek beépítésre, illetve a háromszemélyes üléspad helyett két darab, elektromosan állítható fotel, amelynek a vezérlőpanelje egy vezetéknélküli telefontöltővel együtt a könyöklőben van. A páncélozás miatt is nehezebb a karosszéria a szériánál, így mindig az elérhető legerősebb hajtást kapja az elnöki autó, így az Elysée nevű példány a 300 lóerő rendszerteljesítményű, összkerékhajtású plug-in hibrid hajtást kapja.

Ink Blue, azaz tintakék színű fényezést kap a karosszéria, az első lökhárító jobb oldalára kerül a zászlótartó, a jelvényeket is egyedi, a francia köztársaságra utaló RF feliratú darabokra cserélik. Ez díszvarrásként megjelenik az utastérben is. A DS 7 Crossback Elysée ezeken felül egyedi kommunikációs rendszert és a nagyobb tömeghez igazított 20 colos felnikkel készül a hivatalos szolgálatra.