Egyelőre nem tudja megítélni az NHTSA hivatal, hogy mekkora veszélyt jelentenek a hamisított légzsákok az Egyesült Államokban, részben azért, mert olyan tökéletesek a hamisítványok, hogy ránézésre nem lehet észrevenni az eltérést az eredetitől, az csak működés közben derül ki – amire szerencsés esetben soha nem kerül sor.

Azt leszögezi a hivatal, hogy a hamis légzsákok nem kerülnek beépítésre új autóba, azokat jellemzően karambolos sérülés utáni javításoknál használják – sokszor maguk a szervizek se ismerik fel a hamisított alkatrészt, amelyeken még a legkisebb figyelmeztető feliratok-címkék is a megfelelő helyen szerepelnek. A hivatal szerint az utóbbi három évben balesetet szenvedett és megjavított autók lehetnek veszélyben, azt javasolják a tulajdonosoknak, keressenek fel egy márkaszervizt, és akár pénz megfizetése mellett kérjenek egy vizsgálatot arról, jó légzsák került-e beépítésre autójukba. A hamis légzsákok baj esetén nem védenek, mert vagy nem fúvódnak fel egyáltalán, vagy nemes egyszerűséggel az ember képébe robbannak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!