A Carbon Revolution nevű cég dobott először piacra egyrészes, szénszál-erősítésű műanyagból készített felnit, a CR9 elnevezésű kerék először Porsche 911-es optimalizált kerékaggyal készül.

Az ausztrálok állítása szerint tíz évig tartott a fejlesztés, mire elég szilárd lett a felni ahhoz, hogy nem csak az ausztrál, de a világszinten legszigorúbb előírásoknak is megfeleljen, úgymint SAE 2530, TÜV German Aftermarket és a német OEM AK-LH 08 szabványoknak. Egy megfelelő méretű alufelninél 40-50 százalékkal könnyebb a CR9-es karbon felni, ami önmagában még nem nagy szám, hiszen az acélfelni is könnyebb az öntött alufelninél.

A Carbon Revolution egyébként a CR9-essel szerzet tapasztalatait felhasználva készen áll arra, hogy akár egy nagynevű gyártónak is fejlesszen egyedi megjelenésű felnit. Addig is 19×8,5 és 19×12 colos méretben készítik a kereket, olyan kerékaggyal, hogy egyszerűen csak fel kell csavarozni azt a Porsche 911-esre. Megfelelő adapterrel persze más autóra is felszerelhető a kerék, de jövőre már más méretben/lyukosztással/tehermentesítő furattal is elérhető lesz majd a Carbon Revolution CR9.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!