Az Audi Sport Team Abt Sportsline csapatában a Red Bull Audi A4 DTM autókban versenyző Martin Tomczyk és Mattias Ekström a második és harmadik helyen ért célba, mindezt úgy, hogy ők vezették a mezőny legnehezebb autóit. A mai eredmény azt jelenti, hogy az Audi a DTM éllovasaként utazhat a tizennégy nap múlva esedékes nürnbergi versenyre. Ezzel együtt a 21 kilogrammos extra súlyt is hét kilóra csökkentették.
 
A plusz súlyok ellenére a legújabb generációs Audi A4 DTM volt a leggyorsabb a Brands Hatch-i pályán. A szombati kvalifikáció során Mattias Ekström teljesítette a leggyorsabb kört, a versenyben azonban Martin Tomczyké volt a legjobb köridő. A kvalifikáció során bekövetkezett balesete után a fiatal német lenyűgöző teljesítményével és a csapat tökéletes stratégiájával a nyolcadik rajtpozícióból a második helyen fejezte be a versenyt. A második kiállása után a 25 éves pilóta utólérte az élen autózó Bernd Schneidert, de végül nem vállalt felesleges kockázatot. Második helyével Tomczyk átvette a vezetést összetettben.

Mattias Ekstörmöt közvetlen a csapattársa után intette le a kockás zászló. A svéd hasonlóan kemény versenyt futott, mint csapattársa, és 83 kör alatt megelőzte az előtte rajtoló Mika Häkkinent és Bruno Sprenglert, a Mercedes pilótáit. A verseny végső stádiumában Ekström még támadta a futamgyőztes Bernd Schneidert, de vissza kellett vennie, miután Martin Tomczyk pont Ekström elé tért vissza a bokszutcából. Összesítettben Ekström mindössze két ponttal áll Tomczyk mögött.

Az Audi Sport Team Phoenix színeiben versenyző Alexandre Prémat és Christian Abt megszerezték első pontjaikat a szezon során, miután a hetedik, nyolcadik helyen értek célba. Ezzel az eredménnyel ők voltak a leggyorsabbak a 2006-os autókkal versenyzők közül.

Lucas Luhr kemény harcot folytatott az oscherslebeni győztes Gary Paffettel, és végül a korábbi DTM bajnok után, a 11. helyen ért célba. Az Audi Sport Team Rosberggel versenyző csapattársa, Mike Rockenfeller egy tömegkarambol áldozata lett az első körben, amelyben Timo Schneider és Markus Winkelhock (az Audi Sport Team Abt Sportsline pilótái) is érintettek voltak. Az utóbbi két pilóta annak ellenére, hogy az autóik megsérültek az ütközésben, folytatni tudta a versenyt. Adam Carroll és Vanina Ickx a Futurecom TME autóiban a 15. és 17. helyen értek célba.