Amikor az Infiniti LE elnevezésű elektromos autó-tanulmány bemutatkozott, még arról volt szó, hogy a Leaf technikáját használó típus forgalmazása 2014-ben megkezdődik. Ebből nem lesz semmi, hiszen átütemezik a bemutatás időpontját.

Nagyon hirtelen kiábrándultak az autógyártók az elektromos járművekből, miután a vásárlók nem kaptak rá azokra, így az Infiniti is inkább a forgalmazás elhalasztása mellett voksolt. Ahhoz túlságosan előrehaladott állapotban van az autó, hogy teljesen lemondjanak róla, de az már látszik, hogy az eredetileg tervezett számokat 2014-ben egészen biztosan nem fogja hozni az autó. Ehelyett inkább minden energiáját arra összpontosítja a Nissan luxusmárkája, hogy 2017 elejére évi félmillióra növelje eladásait – tavaly 170 000 autónál tartott. Ennek érdekében több új autót is piacra dobnak majd, például elképzelhető, hogy megvalósul a Lotus Evora alapjára épülő imázs-sportkocsi, az Emerg-E, persze gyermekbetegségek nélkül, jön majd az új kompakt autó is. Egészen biztosan lesz majd akkumulátoros-elektromos autója is az Infinitinek, utóbbival kapcsolatban csak az a kérdés, mikor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!