Nem elég csak a technikára költeni, a cégnek nevét kölcsönző Henrik Fisker szerint legalább annyira fontos, hogy látszódjon az autón, hogy valami különlegessel van dolgunk. A piaci bevezetéskor még hagyományos, az LG Chem által szállított lítium-ion akkumulátorral szállítják majd az autót (9 perc alatt 200 km-re elegendő energiát lehet beletölteni), 2020-tól pedig – jelen állás szerint elsőként – már félvezetős akkumulátorral is elérhető lesz. Utóbbi 643 km-t meghaladó hatótávolságot és nagyon gyors töltési időt tesz lehetővé a lítium-ion technológiához képest kétszeres energiasűrűség mellett; részleteket később közölnek.

Egyelőre arra büszkék, hogy elsőként az EMotion lesz elérhető 4-es szintű önvezető technológiával a piacon, ugyanis a ma megszokott érzékelők mellett öt darab lézeres letapogatót is elrejtettek a látványosan domborodó karosszériában. Azt ígéri Henrik Fisker, hogy az elektromos hajtásnak köszönhetően tágasabb az utastér annál, amit első ránézésre a karosszéria ígér. Valójában nagy méretű luxusautóról van szó, a hossz 5085 mm, a szélesség 2015 mm, a magasság 1465 mm, és 3018,5 mm a tengelytávolság.

Azért tűnik kicsinek a Fisker EMotion, mert szériában 24 colos felniket kap alacsony gördülési ellenállású Pirelli abroncsokkal – extraként karbonfelnit lehet kérni az alumínium helyett. Látványos részlet még a pillangó-ajtó, a nyitást érintéssel vagy alkalmazással lehet vezérelni. Az utastérben mindenfelé kijelzőket lehet találni, ezek között vannak érintésérzékenyek is, a hátul utazó szórakoztatására lehet kérni 27 colos képátlójú monitort is – ez a Chauffeur Edition. Az üvegtetőnek négy részre osztva állítható a fényáteresztő képessége, és vegán belső is választható lesz.

2019 végén indul majd a Fisker EMotion forgalmazása 129 000 dolláros indulóáron, ezért a pénzért 780 lóerős rendszerteljesítményű, virtuális összkerékhajtás jár, amelynek segítségével kevesebb, mint 3 másodperc alatt lehet felgyorsulni 96 km/h-s sebességre, és 260 km/h-s csúcssebességet ígérnek. Jelenleg 2000 dolláros foglaló befizetésével lehet jelentkezni vásárlónak.