— Sarkadon a Szent István téren az általa vezetett Opel Corsával az árokban landolt Dógi János, a Békés Megyei Cigány Önkormányzat elnöke. A balesetet okozott kisebbségi politikus szemmel láthatóan dülöngélt, bódult állapotban szállt ki az autóból. Ezért a jogosítványát bevonták, s ellene a rendőrség eljárást indított — állították egybehangzóan névtelenségükhöz ragaszkodó sarkadi informátoraink.

— Egészségügyi problémáim miatt állandó gyógyszeres kezelés alatt állok. Ugyanakkor súlyos gyógyszerallergiám van. Sajnos az ominózus napon éhgyomorra vettem be a gyógyszert. Így valóban eléggé rossz állapotban voltam s lecsúsztam az útról. Személyi sérülés nem történt, az autóban kár nem keletkezett — mondta el a történtekkel kapcsolatban Dógi János, a Békés Megyei Cigány Önkormányzat elnöke.

— A gépkocsi vezetője, egy gyomaendrődi férfi (Dógi János gyomaendrődi lakos – a szerk.), Sarkadon a Szent István tér 2. szám előtt egy várakozóhelyre való beállás során az útárokba hajtott. Az autóban mintegy 150 ezer forint anyagi kár keletkezett. Az ügyben a Gyulai Rendőrkapitányság járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást — erősítette meg hivatalosan értesülésünket Albert István hadnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense