A tűzoltók és a rendőrök mellett a mentők is a Fair Vezető kampány mellé álltak. Győrfi Pál szerint, egy-egy rossz döntés könnyen tragédiához vezethet az utakon. Az OMSZ szóvivője arra buzdít, inkább igyekezzünk megfontolt döntésekkel, odafigyeléssel elkerülni a baleseteket.

A tavalyi év statisztikai adatai szerint több mint 16 ezer személyi sérüléssel járó baleset történt az utakon. Győrfi Pál OMSZ szóvivő a prevenció fontosságát hangsúlyozza- Az Országos Mentő Szolgálat dolgozói egy évben több ezer olyan balesetnél nyújtanak segítséget, ami elkerülhető lenne, hiszen nem műszaki hiba, hanem a gépkocsivezető figyelmetlensége, felelőtlensége okozza. – jelentette ki Győrfi – Mentősként is szörnyűség átélni az olyan helyzeteket, ahol egy könnyelmű előzés vagy a száguldás, egyetlen pillanat alatt okoz családi tragédiát akár gyermekek sérülését, halálát. Ilyenkor a vétkes sofőr is összeroppan, és azt mormolja, bárcsak másképpen vezettem volna. Ne várjuk meg, míg megtörténik a baj, higgyük el, hogy mindez velünk is megtörténhet. Vezessük óvatosan! – figyelmeztetett a szóvivő.

Az óvatos vezetésre szólítja fel az autósokat Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője Az óvatos vezetésre szólítja fel az autósokat Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője

A negyedik Fair vezető kampány mellett egyre többen teszik le a voksukat. A programhoz olyan ismert arcok csatlakoztak, mint Nagy Feró, Nagy Sanyi, Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor. De a kampány ezzel nem ér véget, hiszen még mindig tart a Nagy fairmérés, ahol a pályázók egy rövid, a közlekedési kultúrára vonatkozó kérdőívet kitöltve adnak képet arról, mi is okozhat problémát a hazai utakon.