Fotó: Pozsgai Ákos

A gyülekező és regisztráció után szombat délelőtt tíz órakor indult el a Sóstóról a konvoj a város átszelve az 53-as főúton Tompára, ahol a bedugult hétvégi határforgalom miatt rendőri felvezetéssel jutottak el a Szent Anna templomhoz, ahol a túra résztvevői Kovács Sándor helyi idegenvezető segítségével ismerkedhettek meg a templom történetével.

Ezt után a veterán járművekkel a tompai piactérre hajtottak, ahol egy órás pihenés alatt sokan kíváncsiak voltak a régi autókra és motorokra. Néhány autót nem csak kívülről lehetett megcsodálni, hanem bele is ülhettek az érdeklődők.

A veterán túra résztvevői dél tájban indultak vissza Kiskunhalasra, ahol a városban vonultak fel, majd a ahogy minden évben szokták, az egyesület névadója, Kántor András sírját keresték fel, ahol rövid megemlékezést tartottak. A gépjárműoszlop ezt követően a túra végállomására, a Sóstóra ment, ahol egész délután várták az oldtimer járművek iránt érdeklődőket. A hétvégi találkozóra hetven járművel több mint százan jöttek el, és több száz érdeklődő tekintette meg az öreg járműcsodákat.