Most hétvégén zajlott a Macau Grand Prix, amelynek keretében több versenysorozat – motorkerékpár és autóverseny – is használta a városi pályát. Csütörtökön egy motorkerékpáros, pénteken egy autóversenyző vesztette életét egy balesetben.

Csütörtökön a motorkerékpáros verseny edzésén először az olasz Stefano Bonetti bukott fel motorkerékpárjával, több súlyos csonttörést szenvedett, majd nem sokkal ezt követően a 35 éves portugál Luis Filipe de Sousa Carreira csapódott a korlátba. Két orvos is kezelni kezdte a helyszínen, de nem sikerült megmenteni az életét, a kórházba szállítást követően 20 perccel meghalt a motoros.

Pénteken a CTM Macau touring Car up bajnokságban Chevrolet Cruze versenyautóval induló Phillip Yau veszítette el az uralmát autója fölött az időmérő edzésen, és nagyjából 200 km/órás tempóval csapódott a korlátba. A korábbi években többször is futamgyőzelmet szerzett a pilóta a macaui pályán, úgyhogy ismerte annak nehézségeit. Kivágták a roncsból, de a kórházba szállítást követően 40 perccel halottnak nyilvánították.

Az idén 59. alkalommal megrendezett Macau Grand Prix szervezői tragikus balesetekről beszélnek, és siettek kihangsúlyozni, hogy min mindig, idén is átvették és az FIA-előírásoknak megfelelőnek találták a pályát és annak biztonsági berendezéseit az ellenőrök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!