Mi is beszámoltunk róla, hogy a brazil törvények szigorodása miatt (követelmény a két légzsák és a blokkolásgátló az új autókban) a Volkswagen felhagy a farmotoros Transporter gyártásával, mindezt pedig stílszerűen az „56 Anos” nevű limitált szériával tette, amelyre a nagy érdeklődés miatt rá is dupláztak.

Az utolsó 1200 autóból azonban csak 1199 darab talált új gazdára, mivel a legutolsó, legyártott példányt – 2013. december 20-án gördült le a szerelőszalagról – nem sokkal ezt követően behajózták, és nemrég megérkezett az autó végső nyughelyére, a Volkswagen Haszonjárművek részlegének Hannoverben található múzeumába.

A hosszú hajóutat követően egy autószállító hátán, ponyva által védve fejezte be a fél világot átszelő útját az utolsó Volkswagen T2 Bus, amelyet szemmel láthatóan autóként és nem műtárgyként kezelnek, hiszen saját erejéből állt le a trélerről és hajtott be a garázsba. Ezzel teljessé vált a gyári farmotoros-Transporter gyűjtemény.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!