Észak-amerikai mércével készít minimálautót a kanadai Electra Meccanica nevű vállalkozás, a háromkerekű, egyszemélyes autó ugyanis úgy arasznyival hosszabb a Smart Fortwo-nál, a szélessége 120 centi.

Nem a családi autó kiváltására, hanem a személyes mobilitás megteremtésére találták ki a Solo nevű szerkezetet, amellyel egy feltöltéssel mintegy 200 km-t lehet megtenni helyi károsanyag-kibocsájtás nélkül. A 450 kg tömegű jármű első kerekeit 82 LE/190 Nm teljesítményű villanymotor hajtja, ami 8 másodperc körüli 0-100 km/h sprintet és elektronikusan korlátozott 120 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé.

Noha kicsi az autó, a körkilátás csapnivaló lehet, mert alapáron adják a körkamerát. A lítium-ion akkumulátort gyorstöltővel 3 óra alatt lehet feltölteni. A 120 darabra limitált Alpha Series ára 19 888 kanadai dollár, ami 4,3 millió Ft-nak megfelelő összeg, és 250 kanadai dolláros foglaló átutalásával lehet bejelentkezni egy példányra; apró szépséghiba, hogy nincs dátum, mikor indul a sorozatgyártás és a forgalmazás, akár már júliusban is megtörténhet a dolog, de lehet, hogy az év végéig kell majd rá várni; eddig már több mint 20 000 érdeklődő regisztrált vásárlónak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!