Már kezdettől fogva elérhető a Kecskeméten gyártott négyajtós kupéhoz a 211 lóerős, 2,0 literes turbómotor, azonban mostantól már Sport változatban is választható ez a változat – mindkét formában, első- vagy összkerékhajtással. Nem véletlen, hogy az „Engineered by AMG” szlogent is használják velük kapcsolatban, azaz kiemelik, hogy a gyári tuningcég, az AMG mérnökei is alaposan kivették a részüket a hangolásból, hiszen ez a lényeg.

A motortérben a 2,0 literes turbómotor 211 lóerős változata dolgozik, a hozzá kapcsolódó 7G-DCT dupla kuplungos váltó azonban gyorsabban kapcsolgat, a CLA 45 AMG számára kifejlesztett első felfüggesztést kapja, és az AMG közvetlenebb áttételezésű kormányzást. Sportosabb a kipufogóhang, és az ESP is többet enged a sofőrnek. A megjelenést az alapáron adott AMG Line csomag emeli, ezen felül az első sárvédőkön helyeznek el Sport jelvényeket, illetve feketére fényezett, ötküllős, 18 colos AMG felniken gördül az autó. Az utastérben a piros színű biztonsági övek és a Sport feliratú padlószőnyeg jelenti az újdonságot.

Ennél várhatóan sokkal népszerűbb lesz majd a CLA másik újdonsága, a 180 CDI nevű dízel-alapváltozat, amely a Renault-tól származó 1,5 literes dízelt kapja. A Mercedes ugye csak a hardvert vette át változatlanul a franciáktól, a kiegészítő berendezések már mind a sajátjai, az 1461 köbcentis négyhengeres legnagyobb teljesítménye 109 lóerő, maximális nyomatéka 260 Nm – utóbbi már 1750-es fordulaton megvan. Csak hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval kérhető a CLA 180 CDI, a 100 km/órás sebességet 11,6 másodperc alatt éri el, végsebessége 205 km/h, szabványos átlagfogyasztása mindössze 3,9 l/100 km.

Ezzel egy időben a Mercedes kompakt modelljei (A-, B- és CLA-osztály) megkapják a legújabb, immár élő közlekedési információk alapján dolgozó Comand navigációt, azonban ennek előnyeit csak ott tapasztalhatják meg a felhasználók, ahol már működik a TomTom „Live Traffic Information” szolgáltatása, amely a regisztrált felhasználók készülékeinek (mobiltelefon, navigáció) pozícióinformációja alapján becsüli meg az adott útvonal forgalmi helyzetét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!