Egészen zseniális történetet osztott meg a spartanburgi rendőrség az Egyesült Államokban arról, hogy próbálta kijátszani őket egy sofőr, aki nem kevés alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült. Vagy inkább miközben autóban ült…

A thestate.com beszámolója szerint a rendőrök akkor figyeltek fel a 49 éves Efren Mencia-Ramirezre, mikor a sofőr a megengedett sebesség nagyjából kétszeresével húzott el mellettük az úton, mindezt úgy, hogy közben cikázott a sávok közt.

A rendőrök azonnal az autó után eredetek, és félre is állították Mencia-Ramirezt, aki azonban még ekkor sem adta fel, és elhitte, hogy innen még megúszhatja az estét.

A trükkje? Fogta a nála lévő Axe dezodort, és telefújta vele a száját – gondolván, így majd nem lehet érezni a lehelletén, hogy ivott.

A terve ezen része hibátlanul működött, ugyanis olyan mennyiséget fújt a dezodorból, hogy azon kívül valóban nem éreztek semmit az ablakon behajoló rendőrök.

Ennyivel azonban mégsem úszta meg a sofőr. Hogy mi buktatta le? Ez a történetben a legszebb.

Ugyanis míg zseniálisan kidolgozott ötletével a lehelletére megoldást talált, elfelejtette, hogy a kocsiban az anyósülésen 12 (!) doboz sör van, amelyből 11 teljesen üres, egy pedig félig van.

És amelyik félig volt, azt a lába közt beszorítva tartotta.

Itt véget is ért a története, a szondát megfújva ugyanis a limit több mint kétszeresét produkálta a teszten, így az éjszakát már a rendőrségen tölthette.