A Flint folyó közelében textilgyárként épült az üzem, amelyet 1886-ban bérelt ki William Crapo Durant és üzlettársa, Josiah Dallas Dort 1886-ban azért, hogy ott lovaskocsikat gyártsanak. Az üzlet jól ment, a Durant-Dort Carriage Company 1904-ben felvásárolta a Buick Motor Company céget, majd 1908-ban megalapították a General Motors Corporationt az üzemben. Egészen 1917-ig folyt a lovaskocsik gyártása, ezt követően több bérlője is volt a létesítménynek, amelyet legutóbb a nyolcvanas években újítottak fel.

Miután a General Motors Corporation csődbe ment és felszámolták, megalapult a General Motors Company. Ennek fejlesztési vezetője, Mark Reuss 2012-ben figyelt fel a leromlott állapotban lévő komplexumra, és ekkor kezdtek el gondolkozni annak hasznosításában. A GM 2013-ban vásárolta meg a komplexumot, majd kicserélték a nyílászárókat, a tetőt és mintegy 17 000 téglát is, illetve az évek során a nedvesség miatt károsodott alapot is kijavították.

A több éves felújítás és újjáépítés során egy 300 embert kiszolgálni képes rendezvényközpontot hoztak létre, ezen felül itt helyezték el a Kettering Egyetem – korábban General Motors Institute – történelmi levéltárát, amely így könnyebben kutatható lesz. A GM korai időszakából származó veteránautókat is kiállítanak majd a csarnokokban, amelyet néhány visszatérő rendezvényen kívül bárki kibérelhet majd. Részletek a www.gmfactoryone.com weboldalon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!