Aki manapság elektromos autót vesz, és nem céges presztízsberuházásként tesz így, annak nagyon fontos a környezet védelme, meg az alacsony üzemeltetési költség is. Ami még tovább csökkenthető azáltal, hogy az ember egyszerűen lopja az áramot. Aztán meg fel van háborodva, hogy letartóztatják, hiszen ő nem is lopott olyan sokat. Itt nem a mértékről, hanem a tettről van szó.

November egyik szombatján Kaveh Kamooneh a Nissan Leaf-jével vitte a 11 éves fiát a Chamlee Middle School-ba, ahol az teniszezni ment. Amíg pedig a fiát leadta az edzésre, fogta magát és szó nélkül csatlakoztatta autóját a nyilvános WC egy konnektorához. Valakinek ez nem tetszett, és kihívta a rendőrséget. A helyszínre érkező Ernesto Ford százados figyelmeztette emberünket, hogy bűncselekményt követett el, és erről jelentést is írt. Kiderült, hibázott, mert ott a helyszínen le kellett volna tartóztatnia a családapát – ezt 11 nappal később, este 8 órakor pótolták a rendfenntartók, akik az otthonából vitték el a rabosításra Kamooneh urat. Utóbbi nem érti, mi a baj, hiszen a 20 perces töltés alatt alig 5 centnyi áramot lopott – tehát beismeri, hogy bűncselekményt követett el. Szép dolog a bolygónk megmentése, de nem árt, ha eközben a ember betartja a törvényeket. A rendőrség is tanult az ügyből, a jövőben nem vár a rabosítással, hanem a helyszínen letartóztatja majd a bűnelkövetőket – nincs mérlegelési lehetőségük, kétség esetén minden esetben a bíróságnak kell döntenie.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!