A gyulai várkertben szombaton délután három órakor kezdődött a gyülekező a felvonulásra, de már jóval 15 óra alatt rengeteg motoros jött össze, akik beszélgettek, megtöltötték a teret. A tömeg pedig folyamatosan nőtt, háromnegyed négyre már mintegy százötven motorossal és számos érdeklődővel találkozhattak, akik az esősre forduló időjárás ellenére kilátogattak az egyedi környezetbe. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, különleges érzés volt látni a rengeteg jószívű motorost, akik helyből, a megyéből és az egész országból eljöttek Gyulára, hogy segítsék a viharsarki koraszülött gyermekeket.
– Fantasztikus, segítőkész emberekkel találkozhattunk, akik nagyon sokat tesznek számos jó ügy érdekében – tette hozzá dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Az alapítvány elnöke hangsúlyozta, ezúttal is minden forintot a koraszülöttekre, az ellátásukra fordítanak majd. Ennek kapcsán kifejtette, a mentőautó elindulása óta közel 900 gyermeknek tudtak így, összefogással segíteni.
– Amíg ennyi remek ember támogatja a jó ügyet, addig nagyon sok koraszülöttnek tudunk segíteni – fogalmazott, majd kiemelte Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke és csapatának szervezőmunkáját, amivel a rendezvény létrejött.

Jalekné dr. Rózsavölgyi Katalin, Békés vármegye koraszülött nagykövete arra hívta fel a figyelmet, illetve azért mondott köszönetet, amiért nagyon sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, nagyon sokan voltak ott a programon.
– Mindezzel bizonyították, hogy mind a Viharsarokban, mind az ország távolabbi pontján élők számára fontosak a koraszülöttek, fontos, hogy a koraszülött gyermekek családjait támogassák, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy a viharsarki koraszülöttmentő-autó újra és újra elindulhasson; s hogy a mentőautón mindennap szolgálatot teljesítő szakemberek végezhessék a munkájukat – fejtette ki.
Csiernyik István a beol.hu-nak elmondta, nagyon régen kiváló kapcsolatban állnak Abdul doktorral.
– A Ghost’s MC Hungary motorosaihoz pedig szintén évek óta barátság fűz. Velük közösen gondoltuk ki, hogy a nemes cél, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatása érdekében hagyományteremtő szándékkal motoros felvonulást szervezzünk – szólt a részletekről. – Az eseményt évről évre szeretnénk majd új elemekkel bővíteni.
Csiernyik István kiemelte, az ország minden pontjáról érkező motorosok egyrészt felhívták a figyelmet az alapítványra, illetve a koraszülöttekre, másrészt a kihelyezett gyűjtődobozba pénzt is elhelyezhettek, illetve utalásra is lehetőség nyílt, nyílik – írja a beol.hu

A motorosok bizonyították, hogy mind a Viharsarokban, mind az ország távolabbi pontján élők számára fontosak a koraszülöttek. Fotó: Kiss Zoltán

Csak Szegedről húszan jöttek
A beol.hu szerint a Ghost’s MC Hungary Szegedről érkező két tagja, Bozóki József és Kiss Zsolt lapunknak elmondták, szívesen és örömmel csatlakoztak Csiernyik István kezdeményezéséhez, és csak a csongrád-csanádi megyeszékhelyről húszan jöttek el szombaton Gyulára.
– Hosszú évek óta támogatunk karitatív akciókat, természetesnek tartottuk, hogy most is itt leszünk. Egy nagyon fontos ügyről van szó – hangsúlyozták. Szombaton az említett gyűjtőurnákban a motorosok, a segíteni akaró jószándékú emberek közel félmillió forintot adtak össze.