Ha létezik a King Kong vs. Godzilla összecsapásnak megfelelője a szuperautók műfajában, akkor az minden bizonnyal Vancouverben történt, múlt csütörtökön. A Massey alagútban kevéssel éjfél előtt összeütközött egy Lamborghini Huracán és egy Ferrari 458 Italia. Az esetről a helyi CTV készített videós anyagot, mely ide kattintva megtekinthető.

Bár mindkét kocsi izomjármű, az ütközés alacsony sebességnél történt. A piros Lamborghini hátulról belement kék kollégájába, de a lassabb tempó is elég volt ahhoz, hogy az autók elég komolynak tűnő károkat szenvedjenek.

A balesetet az ügyön dolgozó rendőrök a két vezető tapasztalatlanságának tudták be: mindkét kocsin „N” matrica díszelgett, ami novice-t, azaz kezdő sofőrt jelöl. Ráadásul azt is közölték, hogy mindkét fiatalember a kora húszas éveiben jár.

A feltételezett forgatókönyv tehát a következő: a gazdag szülők megvették a gyerekeknek a sokmilliós kocsicsodákat, úgy, hogy a csemeték még lassú tempónál sem képesek balesetmentesen vezetni. Tanács: ne tegyünk ilyet.