Első ránézésre semmi extrát nem tud a Porsche 911 Carrera S 50 Years Limited Edition, és ez nem tévedés, hiszen mindössze az egyedi, 20 colos könnyűfém felnik és csak a közelről látható 911-50 emblémát jelentik az eltérés a normál kivitelhez képest.

Ha azt vesszük, hogy az elmúlt fél évszázad során a forma nem változott, ez érthető is. A hátsókerékhajtású autó egyébként az összekerekes változat 44 mm-rel szélesebb hátsó sárvédőit kapja, a három választható szín közül kettő egyedi szürke árnyalat – Graphite Grey és Geyser Grey -, és választható még fekete is.

Az utastérben módosítottak a műszeregység grafikáján, ahol fehér mutatók és zöld számok vannak. Az ülések közepét speciális pepita kárpittal vonják be, az ügyfél csak azt választhatja ki, hogy az oldalsó részen szürke vagy fekete díszvarrással feldobott bőrkárpitot használjanak, és természetesen a fejtámlában ott van a 911-50 logó. Ami megismétlődik a műszeregységben és a küszöbborításon is.

A Frankfurti Autószalonon lesz majd a hivatalos bemutatása a limitált szériának, nem véletlenül, az eredeti is itt ünnepelte világpremierjét ötven évvel ezelőtt. Utóbbi évszám, az 1963 egyébként megegyezik a 911 Carrera S 50 Years Limited Edition darabszámával is. A 400 lóerős, 3,8 literes hathengeres boxermotorhoz nem nyúltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!