Magyarországon pár éve megszűnt a hivatalos Lada márkaképviselet, így nálunk legfeljebb szürke import keretében jut el majd az oroszok legújabb autója, a Granta, amelynek januárban indul a forgalmazása az Unióban és egyéb európai országokban.

Első körben Németország, Franciaország, Szerbia, Bulgária, Litvánia, Lettország és Észtország kapja meg az autót, majd Spanyolország, Portugália és Görögország következik. Egyelőre csak Németország kapcsán tudunk árat, az ottani forgalmazó 6000 euró (1,7 millió Ft) alatt indulóárat akar, ezért 90 lóerős 1,6-os benzinmotor jár. Extraként lesz 16 szelepes négyhengeres 105 lóerővel, utóbbihoz extraként négyes automata váltó is kérhető lesz az ötfokozatú kézi helyett. Extrák helyett mindössze pár felszereltség közül lehet majd választani Európa-szerte, a Lada Granta csúcsváltozataiban elektronikus menetstabilizáló is lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!