Immár Brazíliában is követelmény a légzsák és az ABS az autókban, és a Volkswagen érthető okokból úgy döntött, hogy ezzel akkor befejezik a Volkswagen Kombi nevű típusuk gyártását, amelyet 1957-ben kezdtek el.

Hatszáz darabos limitált szériával búcsúzik az autó, egyfelől a fehér-világoskék hangulat jópofa, másfelől nem kell törődni az egyedi igényekkel, pontosan lehet készletezni a gyártáshoz szükséges alkatrészeket, nem lesz maradék a végén. A limitált szériáról a rádió feletti plakett árulkodik, illetve a karosszérián is láthatunk többfelé jubileumi matricákat.

Fehér oldalfalú abroncsok, hátsó szélvédő fűtés, Kombi névvel díszített függönyök – ezek érdekes módon nem a limitált széria újdonságai, hanem a hetvenes években létezett luxusmodelleken is ott voltak már, csak aztán elfeledték őket több évtizedre. Az akkorihoz képest a legnagyobb változás, hogy a mai autókban már 1,4 literes, soros négyhengeres motor csatlakozik a négyfokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz – a boxert már sokkal korábban nyugdíjazták, mint magát az autót. A Volkswagen Kombi Last Edition ára 85 000 real, ami 8,1 millió forintnak felel meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!